IT Challenge 5 za učenike srednjih škola

IT Challenge je projekat koji okuplja mlade informatičare iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su tu prvenstveno radi druženja, ali i edukacije i povećanja spoznaje o važnosti i značaju koje imaju informacijske tehnologije danas u svim sferama društva.

Ovogodišnji IT Challenge je jubilarni peti (5.) po redu i organizuje ga JU Gimnazija “Edhem Mulabdić” Maglaj u partnerstvu sa općinom Maglaj, koji ga je uvrstio u strategiju o razvoju općine Maglaj kao jedan od bitnijih projekata u narednom periodu. ITChallenge bi trebao ove godine da se organizuje u vidu kampa, a okupio bi veći broj sudionika iz cijele Bosne i Hercegovine nego ikada do sada.

Ovogodišnji IT Challenge 5 znatno mijenja svoj koncept. Prije samog finalnog dijela koji će biti organizovan u Maglaju u periodu od 13.04. do 15.04.2018., biti će organizovana polufinalna takmičenja, odnosno kvalifikacije za učenike srednjih škola i to na način da učenici iz Federacije BiH svoje kvalifikacije imaju na Univerzitetu Vitez u Travniku u subotu 24.03.2018, dok će učenici iz Republike Srpske svoje kvalifikacije imati u petak 23.03.2018. na Visoko poslovnoj tehničkoj školi u Doboju. Po 20 najbolji timova koji broje kao i do sada po tri učenika iz obje skupine dobit će PASSPORT za finalni IT Camp, što znači da će im svi troškovi boravka biti plaćeni, te će se takmičiti za zaista vrijedne nagrade. Timovima iz FBIH i RS će se još pridružiti gosti iz Turske, Srbije i Hrvatske. Ostalim učenicima koji ne ostvare uspjeh koji ih vodi direktno na IT Camp, neće biti onemogućen dolazak, samo organizator neće biti u mogućnosti da im pokrije troškove boravka na kampu, no ukoliko postoji zainteresovanost o samostalnom aranžmanu, vrlo rado će biti uvršteni kao gosti na IT Campu.

Prijave za učenike srednjih škola iz Federacije možete popuniti na linku Prijave Federacija BiH

Prijave za učenike iz entiteta RS možete popuniti na linku Prijave entitet RS

Više informacija možete pogledati na linku http://www.itchallenge.info

 

Komentari su zatvoreni.