Pripreme za takmičenja u programiranju

Učenici osnovnih škola TK imaju priliku po drugi put da učestvuju na gradskom/općinskom takmičenju u programiranju. Prva gradska/općinska takmičenja su održana 19. i 22. aprila 2019. Više informacija o ovom takmičenju možete pogledati na stranici https://takmicenje.upinitk.ba
Zbog specifičnosti takmičenje, neophodno je prikupiti potrebne podatke kako bi organizacija gradskih/općinskih takmičenja za učenike osnovnih škola bila što efikasnije. Stoga je svim osnovnim školama u TK ponuđen link za prijavu na takmičenje https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejFYUcu8GbcMRH-uRcuL-J469QcnnqH3wbWgV1t3-unVk_fQ/viewform?usp=sf_link

Preporuka je da u školama organizujete i školska takmičenja kako bi što većem broju učenika dali priliku da kroz interesantne zadatke što više približimo programiranje i mogućnosti koje ono nudi a ujedno vrednujemo i nastavnike koji su organizovali takmičenje.

Više o organizaciji gradskih/općinskih takmičenja možete pronaći na linku https://upinitk.ba/takmicenja/takmicenja-za-osnovne-skole/osnovne-skole-gradskaopcinska-takmicenja/.

Za učenike osnovnih škola, planirane su pripreme za takmičenja u sljedećim terminima:

  1. kolo, 6.mart 2021.
  2. kolo, 20. mart 2021.
  3. kolo, 3.april 2021.

Učenici srednjih škola ove godine imaju priliku da učestvuju na VIII kantonalnom takmičenju u programiranju. Zadatke sa prethodnih takmičenja možete pogledati na linku https://upinitk.ba/takmicenja/takmicenja-za-srednje-skole/.

Pored tih zadataka, imate priliku vidjeti i zadatke sa takmičenja coDEfault league na stranici http://codeweek.upinitk.ba/codefault_league.html.

Za učenike srednjih škola, planirane su pripreme za takmičenje u sljedećim terminima:

  1. kolo, 13.mart 2021.
  2. kolo, 27.mart 2021.
  3. kolo, 10.april 2021.

Pripreme za sve učesnike će se realizovati putem portala arena.petlja.org. Potrebno je prethodno registrovati se na portal petlja.org. Instrukcije za registraciju i učešće na takmičenju možete pogledati na linku https://takmicenje.upinitk.ba/petlja.pdf.  Link za učešće će biti dostavljenu na e-mail adrese mentora učenika a koji će taj link proslijediti svojim učenicima.

Radujemo se vašem odzivu.

Komentari su zatvoreni.