Meet and Code 2021

I ove godine Udruženje profesora i nastavnika informatike u Tuzlanskom kantonu ima namjeru da u mjesecu oktobru promoviše događaj Meet and Code 2021 čija je namjera demistifikacija programiranja i približavanje ove, sve popularnije oblasti u IT industriji, svim uzrastima. Pozivamo i Vas da u svojim školama, kompanijama i organizacijama obilježite ovaj događaj i promovišete ga na prigodan način shodno higijensko epidemiološkim mjerama.

Cilj

Meet and Code ima za cilj da upozna djecu i mlade ljude uzrasta od 8 do 24 godina sa svijetom tehnologije i programiranja. Događaji su dizajnirani tako da pokažu mladim ljudima koliko progamiranje može biti zabavno i na koji način može pomoći u ostvarivanju i primjeni ideja. Oni trebaju naučiti na koji način tehnologija funkcioniše i na koji način IT utiče na naše svakodnevne živote. Istraživanjem širokog spektra tehnologija, digitalnih tema i kreativnog programiranja, oni će biti ohrabreni da još više razvijaju svoje digitalne vještine koje su im potrebne u današnjem svijetu.

Događaji

U saradnji sa BH Futures Foundation smo pokrenuli dva online doagađaja:

Web 4 Teens


Udruženjem profesora i nastavnika informatike Tuzlanskog Kantona u saradnji sa BH Futures Foundation organizira Online Web Development radionicu za učenike srednjih škola Tuzlanskog Kantona i stipendiste BH Futures Foundation.

Na ovoj radionici ćete imati priliku naučiti osnove Web developmenta pomoću HTML-a, CSS-a i JavaScript-a kroz serijal web radionica. Radionice će pokriti osnovne koncepte kreiranja modernih web stranica kroz jednostavne i zanimljive vježbe prilagođene vašem trenutnom nivou znanja.

Radionice će biti održane u periodu od 11.10. – 17.10. u večernjim terminima putem Zoom platforme, što znači da trebate imati računar ili laptop i stabilnu internet konekciju. Predviđeno je da traje 4 sata (4 dana po 1h). Također će biti kreirana Google učionica gdje će biti objavljeni svi prateći materijali kao i zadaci za vježbu. Za tačne termine održavanja radionica ćete biti naknadno obaviješteni nakon analize odgovora na ovu prijavu.

Pored stečenog znanja, učesnicima će biti dodijeljeni i certifikati za učešće.

Radionicu će održati stipendisti BH Futures Foundation i Software developeri: Negra Ahmetspahić, Berina Omerašević i Selman Patković.

Za prijavu je neophodno popuniti sljedeću formu na linku https://docs.google.com/forms/d/1LamQCSG3lQkCuT-fMt1HF0dFyUjQ255yT58qoedBef0/viewform?ts=61449875&edit_requested=true

Rok za prijavu je 01.10.2021. do kraja dana.

PyKids in 6 lessons


BH Futures Foundation u saradnji sa Udruženjem profesora i nastavnika informatike Tuzlanskog Kantona organizira drugu po redu Online Python radionicu za učenike osnovnih škola Tuzlanskog Kantona.

Na ovoj radionici ćete imati priliku naučiti osnove programskog jezika Python kroz serijal web radionica. Radionice će pokriti osnovne koncepte programiranja u Pythonu kroz jednostavne i zanimljive vježbe prilagođene vašem trenutnom nivou znanja.

Radionice će biti održane u periodu od 11.10. – 22.10. u večernjim terminima putem Google Meet platforme, što znači da trebate imati računar ili laptop i stabilnu internet konekciju. Predviđeno je da traje 6 sati (6 dana po 1h). Također će biti kreirana Google učionica gdje će biti objavljeni svi prateći materijali kao i zadaci za vježbu. Za tačne termine održavanja radionice ćete biti naknadno obaviješteni nakon analize odgovora na ovu prijavu.

Pored stečenog znanja, učesnicima će biti dodijeljeni i certifikati za učešće. Nakon radionica bit će organizovano takmičenje gdje će prva tri mjesta osvojiti vrijedne nagrade.

Radionicu će održati stipendisti BH Futures Foundation i inžinjeri elektrotehnike: Nina Stefanović, Bojan Derajić i Bojan Bulatović.

Maksimalan broj učesnika je 100.

Za prijavu je neophodno popuniti sljedeću formu https://docs.google.com/forms/d/1HdpEsMKLUMBvPOkwuU-A9n4DwzpnaqsiIfNB2Zenw8I/viewform?ts=6146fb93&edit_requested=true

Rok za prijavu je 01.10.2021. do kraja dana.

Želimo vam puno sreće i uspjeha u realizaciji ovog događaja

Komentari su zatvoreni.