Dobrodošli na našu web stranicu

Dragi posjetioci,

dobrodošli na našu web stranicu. Ova stranica ima namjenu informisanja svih onih koji su zainteresirani za unapređenje nastavnog procesa iz predmeta informatika.

U vrijeme kada informaciono-komunikaciona tehnologija brzo napreduje i kada nam se nude raznovrsni uređaji i softveri te dostupnosti mreže internet gotovo na svim područjima kugle zemaljske, komunikacija među ljudima poprima sasvim nova obilježja.

Sve se više služimo pametnim telefonima i pristupamo raznovrsnim sadržajima od edukativnog do zabavnog karaktera 24 sata dnevno. Taj trend se neminovno nameće i u naš obrazovni proces htjeli mi to ili ne.

S obzirom na raznovrsnost prednosti i nedostataka koje nam internet i nove tehnologije donose, javila se potreba da mi ,prosvjetni radnici, prvenstveno profesori informatike, razmijenimo iskustva kako bi unaprijedili nastavni proces i motivisali učenike da iskoriste ove prednosti i lakše ovladaju sadržajima nastavnog procesa i kako da se ponašaju na internetu.

Iz tih razloga se i javila ideja za formiranjem jednog oblika udruženja koji bi promovisao sve prednosti IKT u nastavi kako bi unaprijedili naš sistem obrazovanja. Da bismo uspjeli u svojim ciljevima , potrebna nam je saradnja  i sa društvenom zajednicom, resornim ministarstvima, Pedagoškim zavodom te ostalim udruženjima koja imaju slične ciljeve.

Nadamo se da ćete prepoznati značaj ovog Udruženja i da ćete mu biti podrška u njegovom radu. Mi Vas očekujemo.

Dobro nam došli.

Predsjednik UPINITK
Nedžad Husičić, dipl.ing.el.

Komentari su zatvoreni.