Hour of Code 2021


Dragi profesori i nastavnici informatike,

bliži se vrijeme održavanja najvećeg događaja u historiji učenja,Hour of Code. U pitanju je promovisanje računarskih nauka, prije svega programiranja kroz jedan sat aktivnosti koje možete organizovati na vlastiti način u decembru 2021. godine.
Osim toga imate priliku podijeliti dešavanja u vašoj školi, povodom ovog događaja, sa učenicima i profesorima iz ostalih krajeva svijeta.

Ovo je prilika za one profesore i nastavnike koji u okviru svog NPP imaju programiranje da izvedu ogledno-ugledni čas na koji mogu pozvati ostale profesore, učenike, načelnika, biznismene i druge osobe koje podržavaju promociju računarskih nauka u vašoj sredini.

Na našoj stranici na linku Organizacija časa možete vidjeti neke prijedloge izvođenja nastave.
Svakako da ovu aktivnost treba podijeliti sa cijelim svijetom te je u te svrhe potrebna registracija vaše aktivnosti na stranicama https://hourofcode.com/hr ( u polje Ime možete upisati naziv škole, a kao e-mail možete koristiti ili školski ili vaš e-mail).

U Bosni i Hercegovini partner za Hour of Code je Centar za promociju civilnog društva, tako da bi vaš događaj bio registrovan i u BiH prijave možete izvršiti na stranici http://satkodiranja.ba/prijavi-se/ .
Želimo vam puno uspjeha i nadamo se da ćete iskoristiti ovu priliku da promovišete ne samo računarske nauke nego i vaše umijeće prenošenja znanja.


Prijava na Čas kodiranja

Sat kodiranja jednosatni je uvod u računarstvo, osmišljen za demistifikaciju kodiranja i kao dokaz da svako može naučiti osnove
Više …

Organizacija časa


Na ovom linku možete pronaći uputstvo kako da jednostavno organizujete Čas kodiranja. POstavljeno je i par primjera organizacije časa
Više …

Materijali i prezentacija


Na ovom linku možete pronaći materijale potrebne za promociju Časa kodiranja u vašoj školi, statističke podatke, postere i sl.
Više …

Komentari su zatvoreni.