Poziv na konstituirajuću sjednicu

Drage kolege i kolegice,
pozivamo vas da prisustvujete prvoj konstituirajućoj skupštini Udruženja profesora i nastavnika informatike.

Obavještavamo Vas da je zvanično počeo rad Udruženja profesora i nastavnika informatike u Tuzlanskom kantonu, čiji je skraćeni naziv UPINITK.

U vrijeme veoma brzog napredovanja informaciono-komunkacionih tehnologija, brzom smjenom i napredovanjem raznovrsnih softvera te njihovim utjecajem na najmlađe u našem društvu, javila se potreba za razmjenom iskustava i sticanjem novih znanja kako bi unaprijedili nastavni proces.

U svrhu unapređenja nastavnog procesa, profesori će imati priliku da prisustvuju seminarima, stručnim skupovima ili konferencijama koje će pored edukativnog sadržaja imati i rekreativni.
S obzirom da je krajnji cilj nastavnog procesa obrazovanje i odgoj učenika, Udruženje ima za cilj da podstakne i motivira učenike za usvajanje znanja kroz određene oblike takmičenja, razne projekte te dobijanje određenih certifikata iz oblasti informacionih tehnologija.

Pozivamo vas da prisustvujete Prvoj sjednici Skupštine Udruženja profesora i nastavnika informatike u Tuzlanskom kantonu koja će biti održana u subotu, 21.10.2017. u amfiteatru KŠC „Sveti Franjo“ u Tuzli sa početkom u 09:00 sati.

 

Dnevni red Prve sjednice

 

Termin

Sadržaj
 08.45 – 09.00 Okupljanje
 09:00 – 09:15
  • Uvodna riječ
  • Upoznavanje sa ciljevima rada Udruženja
 09:20 – 09:40
  • Analiza rezultata male mature u osnovnim školama  i eksternog testiranja za učenike srednjih škola
 09:45 – 10:20
  • Upoznavanje sa Statutom rada Udruženja
  • Izbor organa Udruženja
 10:20 – 10:35  Pauza za kafu
 10:35 – 11:35
  • Iskustva iz prakse
  • Usvajanje godišnjeg plana i programa rada Udruženja za kalendarsku 2017. i 2018. godinu
  • Finansiranje Udruženja
 11:35 – 12:00 Zaključak

Sve prijave uputiti na e-mail adresu info@upinitk.ba . Prijava mora sadržavati naziv škole i imena profesora ili nastavnika koji će prisustvovati Skupštini.

Dobro nam došli.

Komentari su zatvoreni.