U školama TK obilježen Dan sigurnijeg interneta

I ove godine na području našeg kantona se obilježava Dan sigurnijeg interneta. Ovaj put je to utorak 6.2.2018. a događaj se održava pod sloganom „Stvaraj, poštuj, poveži se: Bolji internete počinje sa tobom“.

Ovaj događaj se u Bosni i Hercegovini održava na inicijativu MFS EMMAUS u saradnji sa Komitetom za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta (SID Komitet BiH) kroz takmičenja za učenike osnovnih i srednjih škola, na temu sigurnosti na internetu.

Takmičenje se realizira u saradnji sa Centrom za sigurniji internet Hrvatska – Centar za nestalu i zlostavljanu djecu (CNZD) Osijek i sastoji se od online kviza sa pitanjima vezanim za sigurno korištenje  interneta koji je bio dostupan putem web stranice www.dansigurnijeginterneta.org.

Svi učenici koji su imali preko 80% tačnih odgovora su bili kandidati za dobijanje vrijednih nagrada: 1 nagrada mobilni telefon, 2.nagrada digitalni fotoaparat i 3.nagrada headset.

U osnovnim i srednjim školama na području TK su na prijedlog Pedagoškog zavoda TK održani časovim povodom ovog događaja. Zabilježene su i fotografije aktivnosti u nekim školama:

JU MSŠ “Hasan Kikić” Gradačac


JU Turističko ugostiteljska škola Tuzla


JU MSŠ Živinice


JU OŠ “Slavinovići” Tuzla


JU Gimnazija “Meša Selimović” Tuzla


JU Gimnazija “Dr. Mustafa Kamarić” i JU MSŠ Gračanica


Komentari su zatvoreni.