Web 4 Teens

“Web 4 Teens”  je aktivnost koja je realizovana povodom evropske sedmice programiranja i Meet and Code TK 2021 u saradnji Udruženja profesora i nastavnika informatike Tuzlanskog kantona i BH Futures Foundation. Aktivnost je realizovana shodno saglasnosti Ministarstva obrazovanja i nauke TK i Pedagoškog zavoda Tuzla.

Cilj projekta je edukacija učenika srednjih škola u kreiranju web stranica putem odgovorajućih alata HTML, CSS, JavaScript i React. Edukaciju je vršila grupa volontera BH Futures Foundation: Berina Omerašević, Selman Patković i Negra Ahmetspahić.

Učesnici ove online radionice su imali priliku da u četiri dana savladaju osnove tehnika u HTML, CSS, JavaScript i React. Nakon završene edukacije učesnici su imali priliku da učestvuju u nagradnom takmičenju u poznavanju HTML, CSS, JavaScript i React. Prethodno su u predviđenom vremenu trebali napraviti početnu stranicu za Programersku ligu učenika osnovnih i srednjih škola TK.

Web stranica je bila dio takmičenja i nosila je određeni broj bodova. Nakon toga u utorak 26.oktobra 2021. je uslijedilo nagradno takmičenje korištenjem ZOOM video linka i Kahoot kviza. Nagrada za prvo mjesto je iznosila 100 KM, drugo mjesto 70 KM i treće mjesto 50 KM.

U takmičenju “Web 4 Teens” je učestvovalo je 15 učenika srednjih  škola sa područja Tuzlanskog kantona kao i volonteri BH Futures Foundation. Najbolje rezultate su imali:

1.mjesto – Emin Nefić, JU Gimnazija “Muhsin Rizvić” Breza (nagrada 100 KM)

2.mjesto – Enes Brčaninović, JU Gimnazija Živinice (nagrada 70 KM)

3.mjesto – Danijel Kulić, JU Gimnazija Živinice (nagrada 50 KM)

Zahvaljujemo se učenicima na učešću u projektu “Web 4 Teens”, edukatorima na uspješno i efikasno organizovanim radionicama a najboljim učenicima u nagradnom takmičenju “Web 4 Teens” za odlične rezultate.

Komentari su zatvoreni.