Zimska škola programiranja TK 2022

Udruženje profesora i nastavnika informatike u Tuzlanskom kantonu je tokom mjeseca januara 2022. iniciralo održavanje Zimske škole programiranja za učenike osnovnih i srednjih škola TK.

Cilj škole programiranja je bio upoznati učenike osnovnih škola sa osnovnim tehnikama programiranja u programskom jeziku C++ i pripremiti ih za rješavanje nekih osnovnih problema.

Cilj škole programiranja za učenike srednjih škola je upoznavanje sa naprednim tehnikama programiranja u programskom jeziku C++ tj. za rješavanje složenijih problema.

Ovim događajima su prethodili online izazovi u programiranju Coding Cup TK 2021 gdje su učenici osnovnih i srednjih škola imali priliku da testiraju svoje znanje u rješavanju problema različite težine i razvijaju takmičarski duh u nastojanju da riješe probleme.

Domaćin Zimske škole programiranja za učenike osnovnih škola na području grada Gračanice i općine Doboj Istok je bila JU Gimnazija “dr. Mustafa Kamarić” Gračanica u periodu od 10.1.-12.1.2022. Edukatori su bili: Jasmin Ahmetović, prof. i Nedžad Husičić, dipl.ing.el.

Domaćin Zimske škole programiranja za učenike osnovnih škola sa područja ostatka TK je bila JU Gimnazija “Meša Selimović” Tuzla u periodu od 17.1. – 19.1. 2022. Edukatori su bili: Mirela Šehović, prof i Fuad Harčin dipl.ing.el.

Domaćin Zimske škole programiranja za učenike srednjih škola je bio Fakultet elektrotehnike u Tuzli u periodu od 26.1. – 27.1.2022 . Edukatori su bili prof.dr. Edin Pjanić i asistent Samir Halilčević.
Zahvaljujemo se menadžmentu gore pomenutih ustanova Almi Mujkić, prof. (Ju Gimnazija “dr. Mustafa Kamarić” Gračanica), Adisi Imamović, prof. (JU Gimnazija “Meša Selimović” Tuzla) i prof.dr. Nerdini Mehinović, i prof.dr. Emiru Meškoviću (Fakultet elektrotehnike Tuzla) kao i edukatorima gore pomenutih ustanova za pomoć u realizaciji događaja. Nadamo se da su učesnici škole programiranja sa ovih druženja ponijeli lijepa iskustva i da su uspjeli usvojiti neke tehnike programiranja koja će im pomoći u rješavanju izazova koji se postave pred njih.

Do sljedećeg viđenja.

Komentari su zatvoreni.