Održano III kantonalno takmičenje iz informatike za učenike osnovnih škola TK

Richmond Park Međunarodna škola Tuzla bila je domaćin trećem Kantonalnom takmičenju iz informatike za učenike osnovnih škola iz Tuzlanskog kantona.

Takmičenju je prisustvovalo 25 učenika koji su ostvarili najbolje rezultate na gradskomim/općinskim takmičenjima iz informatike u gradovima i općinama TK koja su održana 14. aprila.

Kantonalno takmičenje iz informatike realizirano je pod pokroviteljstvom Pedagoškog zavoda u saradnji sa školom domaćinom Richmond Park Međunarodnom školom Tuzla i Udruženjem profesora i nastavnika informatike u Tuzlanskom kantonu (UPINITK).

U uvodnom dijelu prisutne je u ime škole, domaćina takmičenja, pozdravila pomoćnica direktora Dina Mehanović-Hulusić i profesor Džasen Brigić.

Uime Udruženja UPINITK prisutne je pozdravio i sa propozicijama upoznao Nedžad Husičić, a uime Pedagoškog zavoda savjetnik Josip Vojinić koji je pratio da organizacija takmičenja prođe u najboljem redu, te direktor škole Sadmir Delić koji je najuspješnijim takmičarima uručio diplome i nagrade.

Učenici su imali priliku da pokažu svoje znanje u rješavanju problema korištenjem određenih programskih jezika u 150 minuta kroz četiri zadatka. Bilten sa III kantonalnog takmičenja možete preuzeti klikom na donju sliku.

U to vrijeme nastavnici su imali priliku da saslušaju predavanja: “Kako motivirati učenike” profesora informatike Nedžada Husičića, te izlaganje profesorice Merime Šehić o temi “Uloga nastavnika u odgoju djece”.

Najbolje rezultate i plasman na državno takmičenje iz informatike za učenike osnovnih škola su ostvarili: Anel Salibašić, učenik JU OŠ “Lukavac Grad”, Iman Kurtović, učenica JU ”Prva OŠ Živinice”, Ismar Aljukić, učenik JU OŠ “Brčanska Malta” i Emir Avdić, učenik JU OŠ “Stjepan Polje”, koji su osvojili maksimalnih 100 bodova.

Bilo je ovo još jedna smotra najboljih informatilčara iz Tuzlanskog kantona, koje je i ovaj put škola domaćin, Richmond Park Međunarodna Škola Tuzla, podigla na izuzetno visok nivo odličnom organizacijom i koordinacijom svih potrebnih aktivnosti, saopćili su organizatori.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *