U susret konferenciji “IKT u obrazovanju”

Poštovani,

pozivamo Vas da prisustvujete prvoj konferenciji posvećenoj digitalizaciji osnovnih i srednjih škola na području Tuzlanskog kantona pod nazivom „Informaciono komunikacione tehnologije u obrazovanju“ . Konferenciju organizuje Udruženje profesora i nastavnika informatike u TK pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i nauke TK i Pedagoškog zavoda Tuzla.

Cilj ove konferencije je pokretanje procesa za unapređenje kvaliteta obrazovanja u školama u Tuzlanskom kantonu kroz upotrebu informaciono komunikacionih tehnologija i pripreme učenika za cjeloživotno učenje.

Ciljna skupina ove konferencije su svi faktori koji učestvuju u kreiranju i realizaciji politike obrazovnog procesa u našim školama a to su predstavnici vlasti, direktori škola, predstavnici institucija i udruženja koji su direktno vezani za obrazovni proces, profesori, nastavnici i stručni saradnici.

Nadamo se da će ova konferencija aktivirati određene političke faktore, organizacije i institucije da kroz razne projekte i aktivnosti naprave dugoročnu strategiju razvoja  i opremanja škola na području TK sa IKT opremom od kojih će najveću korist imati učenici i njihovi roditelji a na dugoročne staze i poslodavci kao i društvo u cjelini.

Konferencija će se održati u velikoj sali BKC Tuzla, u utorak 6.9.2022. sa početkom u 09:00 sati.

Prijaviti se možete putem linka https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSefjDKJlNH6wAvjc6WT0F_pU6yX9D55NDshaXpabT8JouVpUg/viewform?usp=sf_link . Prijave su neophodne zbog certifikata  o učešću i rezervacije mjesta.

Krajnji rok za prijave je nedjelja, 4.9.2022. u 19:00 sati.

Radujemo se vašem dolasku

Komentari su zatvoreni.