Održite i promovišite jedan sat kodiranja kroz aktivnost Hour Of Code

Bliži se vrijeme održavanja najvećeg događaja u svijetu u kojem se u jednom satu predstave sve draži programiranja. Aktivnost će se realizirati u periodu od 4.12. – 10.12.2017. godine …Sat kodiranja je globalni pokret u organizaciji Code.org, kojeg čine desetine miliona učenika u preko 180 zemalja svijeta. Bilo ko i bilo gdje može održati Sat kodiranja. Od đaka prvačića do iskusnih veterana,  svi mogu učestvovati u Satu kodiranja.

Udruženje profesora i nastavnika informatike u Tuzlanskom kantonu podržava realizaciju ovog projekta u osnovnim i srednjim školama TK. Tim povodom pozivamo profesore i nastavnike informatike da održe jedan sat kodiranja u svojoj školi. U prilogu se nalaze neki primjeri kako organizovati ovaj događaj. (Kako organizirati događaj Hour of Code)

Ovo može biti vaš ogledno-ugledni čas. Pozovite na vaš događaj osobe koje se bave razvojem softvera, poslovne ljude kojima računarske nauke dosta znače u poslovanju , vaše kolege i druge osobe koje mogu pomoći u promociji ove aktivnosti. Promovišite vašu aktivnost kroz lokalne radio stanice, TV kuće, web portale. Na slijedećem linku možete vidjeti kako i gdje prijaviti i promovisati vašu aktivnost da bi ona bila vidljiva u svijetu. (Kako promovisati događaj Hour of Code).

Tekst, fotografije i video zapise sa ovog događaja možete poslati na mail adresu info@upinitk.ba gdje ćemo napraviti jedinstvenu galeriju fotografija i video zapisa te ovaj događaj medijski propratiti.

Više o tome možete pogledati na stranicama:

https://hourofcode.com/hr

http://satkodiranja.ba/prijavi-se/

https://upinitk.ba/hour-of-code/

Komentari su zatvoreni.