Potpisan Memorandum o saradnji sa Bit Alliance

Danas je potpisan Memorandum o saradnji između udruženja Bit Alliance i UPINITK. Potpisivanju memoranduma o saradnji su prisustvovali Nedžad Husičić, predsjednik Udruženja i Armin Talić, generalni menadžer Bit Alijanse.

Cilj memoranduma jeste jačanje stručne kompetencije prosvjetnih radnika iz oblasti informatike, realizacija aktivnosti za jačanje učenika za IT sektora te realizacija zajedničkih aktivnosti i projekata s ciljem razvoja nauke i struke

“Nadam se da će saradnja između ova dva udruženja dati dobre rezultate u realizaciji zacrtanih ciljeva. Naši ciljevi su u mnogo toga slični te je i prirodno očekivati ovu saradnju. Potpisivanjem memoranduma o saradnji očekujemo značajnije aktivnosti iz oblasti IT sektora na području TK i uključivanje što više učenika, profesora, nastavnika i nadležnih institucija i organizacija u realizaciju ovakvih i sličnih događaja” , izjavio je predsjednik Udruženja, Nedžad Husičić.

Bit Alijansa trenutno okuplja više od 40 partnerskih organizacija i 46 kompanija članica i zajedničkom mrežom, ujedinjeni nastojimo kreirati vrijednost i aktivnosti raditi na jačanju softverske industrije u BiH.

Komentari su zatvoreni.